RSS

13 aug

Néztünk tegnap eget, merhogy hullott belőle a sok csillag lefele.

Az egyik gondom az volt, hogy nem volt időm kigondolni, hogy mit kívánjak (Magyar nemzeti hip-hopot? Uniót Jamaikával?), meg nem is tudom, hogy mi a menete. Rögtön kell kívánni, ahogy meglátom, hogy hullik? És ha csak a közepénél veszem észre? És ha csak akkor érek a kívánság végére, amikor már eltűnik, akkor attól még ér?

A másik gond meg az volt, hogy egy elhagyatott, erdőszéli sötét helyen dobtuk le a kockás plédet és úgy éreztem, hogy az összes baltás- meg fűrészes (meg nemtommég mi van a sufniban) gyilkos ott figyel a fák mögött. Ráadásul jöttek ilyen Ideglelés szerű hangok és hallottam, hogy valami gyorsan suhan a fűben, na az sem volt fasza, de legalább azonnal el is húzott, viszont mikor hallottam, hogy néha megrecsennek az ágak, aztán meg a fűben közeledik valami és már majdnem ott van a fejemnél, akkor én úgy gondoltam, hogy elég csillagot láttam (egyébként tényleg sok volt és volt néhány nagyon szép és nagy!) és hogy nagyon gyorsan fejezzük be ezt a szabadtéri programot, én panelban nőttem fel, akkor érzem yol magam, ha beton van a talpam alatt, menjünk innet el.

Mikor aztán nekiálltunk összehajtogatni a plédet, akkor láttuk, hogy a pléd szélétől kb, egy arasznyira egy süni dekkol és hogy akkor ő okozta a vérfagyasztó izgalmakat (vagy addigra elbújt a gyilkos a szerszámmal együtt).

A hazaúton azért még nyilván bevillant a Gothikából az útonálló kiscsaj meg az összes erdős-autós városi legenda, aminek nem éppen vidám a vége, de megúsztam annyival, hogy álmodtam valami teljesen ártatlan baromságot, amiben benne volt a Poltergeistből a szőke kiscsaj, akit megesz a tévé.

 
2 hozzászólás

Szerző: be augusztus 13, 2013 hüvelyk Kepler, tapír, Tuskó Lady

 

2 responses to “

 1. P0sz

  augusztus 13, 2013 at 11:34

  Találtam egy ezzel kapcsolatos oktatóanyagot:
  http://www.wikihow.com/Wish-on-a-Star
  Ez nem hullócsillagra készült útmutató, hanem mezei csillagra, de a kutatásom során találtam anyagokat, melyek megkérdőjelezik a hullócsillagok kívánságteljesítő képességét, ugyanis azok nem is csillagok, hanem ” A 133 évenként visszatérő Swift–Tuttle üstökösről leszakadt darabok, porszemcsék alkotják azt az anyagfelhőt az üstökös pályáján, melyen a Föld augusztus elején áthalad. A meteoridok hatalmas sebességgel lépnek be a légkörbe, ott felizzanak és az esetek túlnyomó többségében igen rövid idő alatt megsemmisülnek. A légkörben utazó izzó porszemcsét látjuk hullócsillagnak.”.

  Továbbá megtudtam azt is, hogy Magyarországon található a 10-ből 2 hely az egész világon, melyet beválasztott az IDA (International Dark Sky Association) a Certified International Dark Sky Parks közé, azaz azon helyek közé, ahol legkisebb a fényszennyezés. A lista számomra erősen megkérdőjelezhető, ugyanis számtalan olyan helyet tudnék felsorolni ezeken kívül, ahol még szúnyog sincs, nemhogy fényszennyezés, de most ezt tegyük félre és legyünk büszkék.

  A cuccból meg kevesebbet kéne tolni, ha csillaghullást néz az ember, mert normál környezetben is be lehet parázni, erdőben éjszaka meg garantált.

   
  • avieee

   augusztus 15, 2013 at 17:04

   Ezzel a wikihow-s linkkel nem nagyon lehet betelni:D

    

Mongyad.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s