RSS

03 Már

Muszáj volt szereznem egy A szürke ötven árnyalatát, tudni akartam, mi ez a hatalmas hájp és mit kell itt felháborodni, hogy a film szörnyű. A százvalahanyadik oldalon járok és egyelőre egyik kérdésre sem találom a választ: van benne egy hót szerencsétlen csaj, aki annyira idegesítően béna, hogy legszívesebben pofán verném, hogy szedd már össze magad bazmeg, és akkor ahogy itt össze-vissza csetlik-botlik, összehozza az élet egy hájde jauvágású, csilliárdos, de ilyen tök unalmas, simabőrű 27 éves legénnyel, aki egy egész éves Eurojackpot nyeremény összegben vesz neki ócska könyvet meg fuvarozza meg helikopterezteti (nem, nem az Auréliós verzió, helikópáterrel meg minden). Most ott járok, hogy mindezen felvezetés után megvolt az első aktus, aminek már csak azért is örültem, mert végre nem csak a szememet forgattam, hogy lehet ennyire gyépés a sztori, hanem néha gúnyos mosolyra is húztam a szám.

Közben meg végig az járt a fejemben, hogy mekkora ötlet volt ezt megírni és miért, óh miért nem én írtam meg, de hát meg se fordult volna a fejemben, hogy egy ilyen valamit nemhogy kiadnak, hanem világsiker, édes yo anyám. Volt egy osztálytársam a gimiben, Enci, és amikor egy páran szerelmesek voltunk a 10. bés fiúkba, akkor Enci írt rólunk és a 10. béről romantikus sztorit egy Ramazotti poszterrel befedett kisalakú füzetbe és hogy hát ki kellett volna adatni, komolyan mondom, míves klasszikus összehasonlítva.

És hogy hát a film rossz, mit lepődik meg bárki, ebből a könyvből sose fog kijönni egy Hetedik, még ha visszafele olvassuk se.

 
2 hozzászólás

Szerző: be március 3, 2015 hüvelyk wft

 

2 responses to “

 1. weenee

  március 10, 2015 at 22:22

  Ezt olyan jól megmondtad, avie! Én sajnos csak a 3. kötetet olvastam, mert a kolléganőm csak meglátta a polcon hogy a blablabla ötven árnyalata, és valamit hallott róla, és gondolta, hogy akkor megveszi, de utána rájött, hogy ez nem az első könyv. Mondjuk ez meg arról szól (nyugodt lélekkel le merem írni, mert nem hinném, hogy kedvet kaptál hozzá), hogy hozzáment a kőgazdag sráchoz, és bujálkodnak meg minden, és időnként a pasi behisztizik, a csaj meg baromi idegesítő.

   
 2. Pannóca

  március 7, 2015 at 10:54

  ezt még nem olvastam, és az azért se fogom kategória, valami trélert láttam talán belőle, az alapján úgy tűnt, hogy olyasmi lehet, mint a 90-es években azok az A5-ös füzetecskék amiket klimaxos nők olvasgattak (tifani vagy mi volt a nevük, júlia, valami női nevek??)
  de ez meg most jött velem szemben facebookon, a másik véglet, meg kell mutatnom https://www.parkatt.hu/rolunk/legfrissebb-hireink/aktualis/cikk/egy-pszichiater-levele-a-fiatalokhoz-a-szuerke-oetven-arnyalatarol.html

  én a tvájlájttal voltam így, meg a heripotterrel, bár bevallom egyiket se olvastam, de mikor adták a tévében az első részt megnéztem (heripotterből talán többet is, hátha csak az első szar alapon, de nem), hogy mit esznek rajta és csak fogtam a fejem, hogy na ne mááár, ezt kiknek lehet eladni, újszülötteknek akik még soha nem olvastak, nem láttak még soha, semmilyen fantasyt, vempájörös cuccot? elképesztően lapos, unalmas, ha valami érdekes lenne benne véletlenül az nem eredeti. és eszik, veszik, viszik. igen, kár, hogy nem mi találtuk ki!

   

Mongyad.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s